Huoltajien infopaketti

Hei, Huoltaja! Hienoa, että tavoitimme teidät. Onko nuoresi halukas osallistumaan verkkopelitapahtumaamme, mutta sinulta löytyy hieman epävarmuutta siitä, uskallatko päästää heidät viikonlopuksi huovaamme?

Tavoitteenamme on luoda unohtumaton verkkopelitapahtuma kaiken ikäisille, jossa he pääsevät yhdistämään rakkautensa pelaamista kohtaan, uusien sosiaalisten kontaktien luomisen ja kavereiden kanssa yhdessäolon. Tapahtumassa meille tärkeintä on se, että kaikki saavat viettää mahtavan viikonlopun harrastuksensa parissa turvallisessa, kannustavassa ja innoittavassa ympäristössä.

Voit tuoda nuoresi koko viikonlopuksi tapahtumaan tai hakea hänet öisin kotiin. Tapahtuma on avoinna vuorokauden ympäri ja tarjoamme turvallisen nukkumisalueen saniteettitiloilla osallistujiemme käyttöön.

Tapahtuma: Insomnia XXIII -verkkopelitapahtuma

Ajankohta: 26-29.10.2023

Paikka: Friitala-Talo, Ulvila

Ikäraja: 13v

Alle 13 vuotiaat voivat osallistua tapahtumaan, mutta toivomme että hänen kanssaan olisi vähintään yksi vanhempi osapuoli koko tapahtuman ajan. Vanhemman osapuolen ei välttämättä tarvitse olla vanhempi/huoltaja, kunhan mukana olisi esimerkiksi veli tai kaveriporukasta hieman vanhempi, joka voisi olla vastuussa nuoresta.

Tapahtuman järjestäjät

Tapahtuman järjestää Verkkopeliyhdistys Insomnia ry. Tapahtumassa on mukana osaavia vapaaehtoistyöntekijöitä sekä nuorisopalveluiden henkilökuntaa, jotta voimme taata kiusaamisvapaan ja turvallisen nuorisotapahtuman. Tapahtuman järjestäjistä löytyy myös koulutettuja häirintäyhdyshenkilöitä, joiden kanssa nuoresi voi keskustella luottamuksellisesti. Häirintäyhdyshenkilöt ovat tapahtumassa hyvin esillä ja heihin voi olla myös henkilökohtaisesti yhteydessä. Ryhdymme kaikkiin tarvittaviin varatoimiin varmistaaksemme kaikkien osallistujien turvallisuuden ja hyvinvoinnin alkoholittomassa tapahtumassamme.

Tapahtumassa on aina paikalla aikuisia opastamassa ja auttamassa. Järjestyksenvalvojamme pitävät huolen turvallisuudesta ja Ensi-Apu -pisteemme työntekijät ovat aina apuna.

Tapahtumaa mukana toteuttamassa Porin Kaupunki.

Tapahtuman turvallisuus

Yleisesti verkkopelitapahtumat ovat hyvin turvallisia. Insomniassa on ammattitaitoista henkilökuntaa paikalla koko tapahtuman ajan vuorokauden ympäri.

Tapahtumassa on tarkka kulunvalvonta jolla varmistetaan, ettei kukaan ulkopuolinen pääse tapahtumaan sisälle. Jokainen osallistuja on kuitenkin viime kädessä vastuussa omasta omaisuudestaan. Järkevintä on, ettei arvokasta omaisuutta jätetä vartioimatta. Omasta ryhmästään kannattaa pyytää jotain valvomaan omaa irtaimistoa sinä aikana, kun itse on poissa paikalta. Vastaavasti, jos irtaimistoa tahtoo jättää valvottaviksi, ne kannattaa viedä tapahtuman INFO-pisteelle.

Hyviä vinkkejä turvallisuuden kannalta:

  • Pidä omaisuudestasi ja itsestäsi huolta
  • Muista syödä ja juoda riittävästi
  • Ongelmatilanteissa aina yhteys lähimpään järjestäjään
  • Tutustu huolella tapahtuman sääntöihin ja oppaaseen
  • Ensikertalaisten kannattaa lukea ensikertalaisen opas
  • Älä tuo mukanasi arvokasta irtaimistoa, jos et ole valmis valvomaan niitä hyvin (esim. kannettava tietokone, tabletti, videokamera, järjestelmäkamera, jne.).

Haluamme varmistaa, että Insomnia tapahtumassa on mahdollisimman turvallista – tarjoamme kaikille osallistujille samanlaiset mahdollisuudet osallistua ja viihtyä tapahtumassa. Insomnian järjestäjät, osallistujat, yhteistyökumppanit, striimaajat ja muut tapahtumassa vierailevat tahot sitoutuvat noudattamaan tapahtuman sääntöjä.

Emme tapahtumassa hyväksy minkäänlaista ikään, sukupuoleen, sukupuoli-identiteettiin tai sen ilmaisuun, seksuaaliseen suuntautumiseen, etnisyyteen, uskontoon, ulkonäköön, invaliditeettiin, henkilöön tai yhteisöön kohdistuvaa syrjintää, solvaamista, kiusaamista tai ahdistelua. Kaikenlainen kiusaaminen, ahdistelu, herjaaminen, uhkailu, sopimaton fyysinen kontakti, seksuaalinen ahdistelu tai muu tämänkaltaisiin toimiin kannustaminen on ehdottomasti kiellettyä.

Henkilö, joka käyttäytyy asiattomasti järjestäjien kehoituksesta huolimatta, voidaan poistaa tapahtumasta ilman maksun palauttamista. Tilanteesta riippuen (esimerkiksi väkivalta tai rikollinen toiminta) osallistuja voidaan poistaa tapahtumasta välittömästi ilman varoitusta. Tarvittaessa viranomaiset kutsutaan paikalle. Varkaustapaukset ilmoitetaan aina poliisille.

Jos koet itseesi kohdistuvaa sopimatonta käytöstä, tai todistat sitä tapahtuvan toiselle henkilölle, kannustamme ottamaan yhteyttä tapahtuman infoon (aulassa), ensiapuun tai järjestyksenvalvojiin. Vaara- tai väkivaltatilanteissa ota välittömästi yhteyttä lähimpään järjestäjään. Järjestäjän tunnistat kirkkaasta Insomnia -paidasta, jonka selässä lukee ”STAFF”. Järjestyksenvalvojat tunnistaa kirkkasta järjestyksenvalvoja -heijastinliivistä.

Kuinka löydän nuoreni tapahtumasta?

Isosta tapahtumasta ja pimeästä hallista on vaikea löytää yksittäistä henkilöä, joten matkapuhelin on paras tapa saada hänet kiinni.

Tapahtuman henkilökunta on kuitenkin varustettu auttamaan, mikäli et saa nuortasi kiinni. Tapahtumassa voimme kuuluttaa tai INFO -pisteemme voi nähdä nuoresi konepaikan, jonka avulla voidaan mahdollisesti tavoittaa nuoresi konepaikaltaan.

Saapuminen paikalle

Ennen tapahtumaan saapumista on tärkeää lukea ohjeet saapumiseen, josta selviää kaikki oleellinen siitä, miten tapahtumaan saavutaan paikalle ja miten sisällä siirrytään omalle konepaikalle. Kun kaikki noudattavat samoja sääntöjä, onnistuu sisääntulo mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti, sekä ilman ongelmia.

Hätäily aiheuttaa vain kaikille viivästystä, joten suosittelemme olemaan kärsivällisiä ja varautumaan siihen, että paikalle saapumisessa ja sisääntulossa kestää aikansa. Tapahtumaan ei myöskään tarvitse tulla heti ovien avautumisen aikaan, jolloin ruuhka on suurin: jos olet varannut paikkasi ennakkoon, sitä ei sinulta kukaan vie.

Erityisesti ruuhka-aikaan voi joutua jonottamaan pitkäänkin. Tällöin on huolehdittava joku vahtimaan konetta ja tavaroita tarvittaessa. Vanhemmat ovat tervetulleita auttamaan tavaroiden sisään tuomisessa, mutta eivät saa jäädä ilman lippua oleskelemaan tapahtuma-alueelle.

Ensikertalaisen opas

Suosittelemme tutustumaan ensikertalaisen oppaaseen, mikäli nuoresi osallistuu ensimmäistä kertaa järjestämäämme verkkopelitapahtumaan. Kannattaa suositella myös nuorta lukemaan ensikertalaisen opas.

Päivitetty viimeksi
2.8.2023